Loading

ATENTIE!!! la cumpararea unei masini din Germania verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Saturday, October 03, 2009

Audi Q7 facelift de toţi banii


Audi a împrospătat aspectul şi optimizat performanţele singurului SUV cu dimensiuni de limuzină.
La trei ani de la lansare, Q7 beneficiază de câteva retuşuri subtile, alături de o serie de noutăţi care îl fac nu doar mai atractiv şi ci mai eficient în lupta cu emisiile şi consumul.
După prezentarea oficială din luna aprilie, versiunea restilizată Q7 intră şi în ţara noastră la preţuri de bază de cuprinse între 45.990 de euro şi 59.990 de euro fără TVA. Cea mai scumpă versiune, V12 TDI, este disponibilă la un preţ de pornire de 109.787 euro fără TVA.
Partea de motorizare include tot trei unităţi turbodiesel, 240 CP, 340 CP (care ia locul versiunii de 326 CP) şi 500 CP în configuraţie V12, care promit performanţe de consum îmbunătăţite.
Gama benzinarelor cuprinde unităţile de 280 şi 350 cai putere, care deşi sunt practic aceleaşi, asigură un consum mai mic de carburant (cu 0,6 litri/100 km respectiv cu 0,9 litri/100 km) datorită în principal tehnologiei de injecţie directă.
Pentru a reduce greutatea maşinii şi implicit consumul, capota, hayonul şi alte câteva elemente din structura caroseriei sunt confecţionate din aluminiu.
Toate versiunile de propulsie menţionate primesc un alternator care încarcă bateria cu energie recuperată în momentele de frânare şi oprire. Audi susţine că introducerea acestui dispozitiv a condus la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 5%.
Pe linie estetică, modificările sunt concentrate în special pe secţiunea frontală. Grila dispune acum de bare verticale, lămpile semnalizatoare şi blocurile optice dispun de tehnologie LED iar prizele de ventilaţie o structură uşor schimbată. Scutul pentru motor este nou la fel ca şi pragurile laterale ce afişează un design interesant. La partea din spate poate fi observată apariţia unui nou spoiler, hayonul este redesenat în partea inferioară iar elementul de protecţie al rezervorului aduce şi el câteva modificări care nu trec neobservate.
Audi Q7 Facelift
Locuri: 5
Motorizări: 5
TDI: 240 CP, 340 CP, 500 CP
TSI: 280 CP, 350 CP
Tracţiune: integrală Quattro
Greutate: 2,2 – 2,6 tone
Preţ: 45.990 de euro
Lansare: 2009
sursa:http://www.monitorulsv.ro/Auto/2009-10-03/Audi-Q7-facelift-de-toti-banii-

Reacţii:

0 comentarii:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews