Loading

ATENTIE!!! la cumpararea unei masini din Germania verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Saturday, October 03, 2009

Romanii vor plăti anul viitor taxa auto şi pentru maşinile cu Euro 4 sub 2.000 cmc


Persoanele care-şi cumpără anul viitor maşini cu Euro 4 sub 2.000 cmc vor trebui să plătească taxa auto la inmatricularea acestora, după ce autorităţile au decis să nu mai prelungească derogarea de care aceştia au beneficiat in 2009, au declarat pentru NewsIn reprezentanţi ai Ministerului Mediului.
"De la 1 ianuarie excepţiile nu vor mai fi prelungite. Astfel, pentru maşini cu Euro 4 sub 2.000 cmc se va achita taxă auto", au precizat reprezentanţii ministerului.
Aceştia au adăugat că, din cauza crizei economice, s-a renunţat la introducerea din 2010 a impozitului anual pe emisiile de dioxid de carbon in locul taxei auto percepute la inmatricularea maşinilor.

Pe 9 iulie, fostul ministru al mediului Nicolae Nemirschi declara că proiectul privind noua taxă auto va fi publicat in luna august pe pagina de internet a Ministerului Mediului, iar principiul de bază va fi "poluatorul plăteşte".
Tot atunci, Nemirschi spunea că a avut deja consultări cu importatorii şi producătorii de autoturisme pe tema noii taxe de mediu, dar a evitat să spună dacă noua taxă va fi mai mică sau, dimpotrivă, mai mare, rezumandu-se să afirme că "va fi o taxă". Nicolae Nemirschi a fost inlocuit intre timp la Ministerul Mediului de ministrul interimar Elena Udrea.
Taxa de poluare auto, care a inlocuit de la 1 iulie 2008 vechea taxă de primă inmatriculare, a suferit anul trecut mai multe modificări, ajungand să aibă, pentru o scurtă perioadă, in decembrie, o valoare triplă. Din 19 februarie 2009, actualul guvern a redus taxa de poluare auto cu o treime.
Pe 25 iunie, Comisia Europeană a solicitat Romaniei informaţii in legătură cu legislaţia privind aplicarea taxei de poluare pentru autoturisme, suspectand că actuala legislaţie romanească are efecte protecţioniste asupra industriei auto naţionale.
sursa:http://www.ziua.net/news.php?data=2009-10-03&id=40442

Reacţii:

0 comentarii:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews