Loading

ATENTIE!!! la cumpararea unei masini din Germania verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Monday, December 19, 2011

opel


Firma Opel fa fi cat de curand la 150-a aniversare.Infiintata in anul 1862 avand ca memru fondator celebrul Adam Opel,nu sa gandit niciodata ca peste ani compania sa va deveni unul dintre cei mai mari producatori de automobile din lume,angajatii de la Opel vor avea anul acesta un motiv in plus pentru a sarbatori.Oficialii germani pot fi mandri,si nu numai,dar si intreaga europa pentru a inchina un pahar de sampanie in cinstea acestei mari companii Opel.

La inceputul carierei sale respectiv anul 1862 ,Adam Opel este simplu lacatus desfasurand activtatea in atelierul tatalui sau din Rüsselsheim, Germania, indragostit de confectionarea masinilor de cusut.In scurt timp a decis sa incerce construirea bicicletelor si a reusit avand mare succes la acea vreme care au fost vandute si devenind foarte repede un brand popular "Velociped" in anii 1886 acest model a ramas ca fiind cea mai veche masina dupa Daimler-Benz din Germania.In anul 1899 Opel incepe sa se impuna cu adevarat si cu trei ani mai tarziu Opel vine cu "brevet Lutzmann automotoare",cu motor de 10/12 CP.Automobilele sunt din ce in ce mai populare in randul cumparatorilor,si astfel in anul 1906 opel reuseste sa scoata de pe linia de productie peste 1000 de modele,iar in anul 1914 reuseste sa se impuna in fata concurentilor sai si sa se claseze pe prima pozitie ca fiind cel mai mare producator de masini din Germania,adaugand in colectia sa de brand-uri nume cum ar fi blockbuster-ul "Doktorwagen" (1909) sau "Puppchen" (1914).Aceste superbe modele prin calitate,fiabilitate si pret intra rapid pe piata auto bucurandu-se de un real succes in randul clientilor cucerind un segment tot mai larg.

In anul 1924 investeste intr-o linie de ansamblare automata fiind primul producaror de automobile german care se bucura de aceasta tehnoologie,si sa-i permita efectuarea unor teste la unele modele de mare viteza cum ar fi rachete 1928 oferindu-i  mari succese pe pista de curse Avus la Berlin,atingand viteze record de peste 238 km.la ora,iar peste un an Opel-Sander RAK1 apare la Frankfurt dar cu un parcurs mult mai scurt.

Criza Globala se face resimtita an anul 1929 in domeniul auto si face ca angajatii sa ramana fara locuri de munca,Opel se confrunta cu un an economic foarte greu,iar economiile mari ale lumii se prabusesc,dar Opel se regrupeaza si decide sa faca un parteneriat cu puternicul gigant American,General Motors.Firma de automobile de la Rüsselsheim revine in forta in 1935 si astfel reuseste sa produca pe an 100.000 de autovehicule.Printre produsele de succes se numara modelul "Blitz"camion care iese pe portile uzinei de la Brandenburg iar in acea perioada face ca producatorul german de masini sa lanseze o noua inventie tehnica.Modelul Olympia este primul vehicul fabricat vreodata in Germania avand un sasiu din otel,urmeaza Kadett,Astra,si devine cel mai mare producator de autovehicule din europa cu mai bine de 120.000 de masini pe an.

Astfel,in anii 1972 Opel apare cu a cincea generatie Kadett ccare are tractiune pe fata si in continuare a urmat omega A CD 0,28 si Calibra CD 0,26.
Incepand cu anii 1980 face ca specialistii de la Opel sa aplice noi masuri privind emisiile,aseasta tehnoologie este pusa in practica la toate modelele.

Astra este echipata cu sistemul de siguranta in anul 1991 fiind primul model care este dotat cu acest mecanism iar in 1992 opel deschide o noua fabrica la Eisenach sale fiind cea mai moderna din lume urmand apoi modele precum Corsa iar mai tarziu,in anul 1999 lanseaza noul Zafira si se bucura de impresionantul numar 50 milioane de automobile fabricate in toate uzinele sale.
In anul 2008 Opel lanseaza un nou model Insignia si continua cu Tourer recente Zafira şi Astra GTC.

Opel impreuna cu Vauxhall Marea Britanie au vanzari in peste 40 de tari cu un total de 1,1 milioane de autoturisme şi vehicule utilitare uşoare cu o cotă de piaţă de 6,2 la sută în Europa.Angajatii de la Opel sunt in jur de 40.500,in timp ce Ampera electric,deschide un nou segment in industria auto tot ma progresiva.

Australia a deschis noi orizonturi pentru Corsa 3 şi 5 variante uşi, Astra 5 uşi şi Tourer, şi Insignia Sedan şi TourerReacţii:

0 comentarii:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews