ATENTIE!!! la cumpararea unei masini din Germania verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Sunday, December 18, 2011

Vanzari mai mari la modelele diesel pentru fabrica de automobile Renault


In India in anul 2011, masinile cu alimentare Diesel au insemnat 27 la suta din autoturismele care au fost vândute, intr-un numar destul de mare atingand cifra de 2.52 milioane de unitati.Societatea Indiana a Producatorilor de Automobile (SIAM),incearca cu eforuri destul de mari ca industria auto sa mai creasca si astfel sa depaseasca 33 la suta pina la incheierea activitatii fiscale din acest an.

Optiunile clientilor la versiunea diesel,depaseste mai mult de un sfert din autoturismele vindute in India, oficialii de la Renault au decis ca anul viitor sa vina cu noi variante diesel si o gama largita de piese auto de productie locala,si astfel sa reduca costurile.

Reprezentantii din vanzari si marketing au decis ca in urmatorul an fiecare model care va fi lansat sa fie insotit si de o versiune diesel.
Interesul acestora fiind tot mai mare pentru masinile diesel,au declarat cei de la Renault India.

Cei de la Renault vor sa schimbe strategia deoarece se confrunta cu o situatie grea, piata auto trece prin perioade dificile datorita preturilor  foarte ridicate la combustibil,pretul la un litru de benzina a crescut in anul 2011 de cinci ori iar cel al motorinei a ramas la aceasi valoare.

Moneda indiana a scazut fata de dolarul american iar producatorii sunt nevoiti sa importe piesele si accesoriile la preturi foarte scumpe,astfel pretul final devenind foarte ridicat.

In luna ianuarie 2012 la New Delhi se va deschide expozitia de automobile iar compania Renault intentioneaza sa vina cu hatchback-ul Pulse iar in ultima parte a nului viitor vor veni cu un suv sedan Duster.

Renault urmareste ca in urmatorii trei ani India sa devina a patra din lume pe piata auto.Anul trecut reprezentantii Renault Nissan au deschis o fabrica in Chennai care se pot lauda cu peste 400.000 de masini produse pe an iar alegerea facuta in 2005 de a alege India se dovedeste a fi un succes.

Anul trecut in lun mai Renault a venit pe piata auto indiana cu un sedan de lux,Fluence pe benzina si motorina si patru luni mai tirziu cu Koleos cu motor care functioneaza pe motorina,un suv compact si foarte atragator.Producatorii de la Renault au ganduri marete cu motorul K90 de pe aseasta piata auto.

Vicepresedintele de marketing si vanzari Dl.Len Curran isi doreste ca India sa fie cea de-a doua dupa China cu cea mai rapida crestere si in acelasi timp sa acopere cel putin 35 de orase ale Indiei,astfel devenind cea mai mare retea de distributie din zona in urmatorul an,2012.

Renault a folosit o strategie de piata cu marketing puternic pentru a face fata deprecierii monedei indiene, autovehiculele care au fost lansate in luna mai si septembrie nu se bucura de rezultate foarte bune.Asadar lansarea Impuls Si Duster se vor bucura de un succes cu peste 60% la suta mai mare.

Nu se stie daca preturile la modelele Renault vor creste sau nu in urmatoarea perioada in urma deprecierii rupiei, probabil piata auto urmareste srategii rapide pentru a preintimpina aceste caderi bruste ale monedei indiene.

Totusi producatorul Renault a facut o dezvaluire privind pretul la Koleos,si acesta urmeaza sa se modifice de la Rs.22.99 lakh la Rs.23.99 lakh incepand cu luna ianuarie a anului viitor,motivatia fiind cresterea costurilor de import si deprecierea Rupiei.

Reacţii:

0 comentarii:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews