ATENTIE!!! la cumpararea unei masini din Germania verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Sunday, October 13, 2013

Cum poţi obţine un consum de 4,0 litri/100 km şi traversa România mai ieftin cu o limuzină decât cu trenul. Ce recomandă piloţii Andreea Beldie şi Claudiu David

Stilul de condus, anvelopele, combustibilul utilizat alături de tehnologiile utilizate de automobil pot reduce semnificativ consumul de combustibil, chiar şi în condiţiile de trafic din România, este de părere pilotul de raliu Claudiu David.

Piloţii Andreea Belinde şi Claudiu David au traversat România de la Est la Vest pe ruta Bucureşti-Constanţa-Bucureşti-Arad-Bucureşti, parcurgând o distanţă de 1.550 km la bordul unui BMW 520d xDrive, cu un consum mediu de 4,0 litri/100 km. La sfârşitul testului maşina încă mai afişa o autonomie de aproape 170 km, ceea ce înseamnă că teoretic se putea parcurge o distantă de peste 1.700 km.

 „Viteza medie obţinută pe traseul Bucureşti-Arad şi retur, pe Valea Oltului, a fost de 70-71 km/h, iar viteza optimă pentru maşină, unde consumul era cel mai mic, a fostde 87 km/h. Din cauza condiţiilor meteo de pe traseu, cu ceaţă şi ploaie, consumul obţinut pe anumite porţiuni a fost cu 0,4 litri/100 km peste cel estimat iniţial”, a spus Claudiu David.

Având în vedere faptul că BMW anunţă pentru modelul 520d xDrive cu transmisie automată un consum mediu de 4,9 litri/100 km şi unul extraurban de 4,4 litri/100 km, pentru a coborî sub pragul de 4 litri/100 km pilotul Claudiu David a apelat la o serie de „trucuri”.


Citeste articolul integral pe: zf.ro

Reacţii:

0 comentarii:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews