ATENTIE!!! la cumpararea unei masini din Germania verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Tuesday, November 12, 2013

10 sfaturi utile pentru şoferii începători

Obţinerea permisului de conducere este un pas important în viaţa oricărei persoane, în special a adolescenţilor, care iau contact cu prima lor responsabilitate mare. Ce e bine să faci şi să nu faci după ce ţi-ai ridicat permisul de conducere, aflaţi din sfaturile de mai jos.

Aţi trecut "sala", apoi "traseul" şi doar ce v-aţi ridicat permisul de conducere. Însă înainte să săriţi în maşina personală sau în cea a părinţilor, e bine să fiţi pregătiţi pentru responsabilitatea pe care o implică urcatul la volan. În continuare, încercăm să vă oferim 10 sfaturi utile care să facă din primele drumuri din postura de începător experienţe cât mai plăcute şi lipsite de incidente.
10. Chiar dacă aţi trecut cu brio examenul pentru obţinerea permisului de conducere, e bine să nu vă urcaţi singuri la volan, cel puţin cu ocazia primelor drumuri efectuate prin oraş sau în afara sa.
La şcoala de şoferi, instructorul v-a "ajutat" cu încă un set de ochi şi urechi, plus pedale suplimentare prin care putea prelua controlul oricând era nevoie. De acum, cel mai probabil vă veţi afla singur în maşina, aşa că pentru a uşura tranziţia, e bine să rugaţi pe cineva experimentat să vă însoţească de câteva ori până căpătaţi încredere. Nu ezitaţi să-i cereţi sfaturi ori de câte ori simţiţi nevoia şi ascultaţi indicaţiile acestuia pentru că în fond, acea persoană e mult mai obişnuită cu traficul şi probabil a trecut prin mai multe situaţii limită decât voi. Dar nu îl lăsaţi să pună mâna pe volan sau să strige la voi, OK?

Citeste mai departe: promotor.ro

Reacţii:

0 comentarii:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews