ATENTIE!!! la cumpararea unei masini din Germania verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Tuesday, November 12, 2013

ANALIZA: Cat ne costa intretinerea unei masini second-hand

Intretinerea si utilizarea unei masini costa mult, in cel mai bun caz, costurile anuale pot fi de pana la 4.000 lei pentru o masina deja inmatriculata, insa aceasta presupune folosirea ocazionala, RCA sub 500 lei si absenta asigurarii CASCO. Mult mai aproape de realitate este o suma de circa 15.000 lei/an pentru un model de volum cu o taxa de inmatriculare de aproximativ 3.000 lei, un cost anual al combustibilului de 6.000 lei si un CASCO de circa 2.000 lei. Evident ca la modele premium costurile pot depasi 30.000 lei/an, mai ales daca vorbim de un model cu impozit anual de cateva mii de lei si un CASCO pe masura, potrivit Autovit.ro, cel mai mare site de anunturi de masini din Romania.

Autovit.ro impreuna cu dealerii parteneri au analizat costurile pentru intretinerea unei masini second-hand.
Timbrul de mediu
De cativa ani, timbrul de mediu sub diversele sale denumiri de pana acum a influentat puternic decizia de cumparare a unei masini rulate, creand in piata fie lungi perioade de asteptare, fie perioade in care s-au cumparat neobisnuit de multe masini second-hand. Pentru cei care vor sa cumpere o masina rulata din import sau una din tara inmatriculata inainte de 2007, cuantumul timbrului de mediu conteaza enorm, fiindca acesta ajunge sa reprezinte o buna parte din valoarea masinii.
La Euro 5 timbrul de mediu nu este foarte mare, in timp ce la modele de volum cu motor Euro 4 si cilindre de sub 1.600 cmc valorea este in general pana la 500 euro. Pentru modele foarte populare Euro 3 si Euro 4 timbrul de mediu este aproximativ 1.000 de euro, sumadescurajant de mare pentru cumparatori.Schimbarea de la 15 martie 2013 a facut ca valoarea timbrului de mediu sa scada drastic pentru masinile Euro 0, Euro 1 si Euro 2. Acestea au devenit atractive in piata, dar o alta consecinta este ca odata cu aceasta modificare sunt aduse in tara multe masini vechi ce vor necesita reparatii mai dese in timpul utilizarii. Pentru aceste masini Euro 0, Euro 1 si Euro 2 taxa auto era prohibitiva pana in aceasta primavara, adica de aproximativ cateva mii de euro, insa de la 15 martie e chiar si de sapteopt ori mai mica.
Cheltuielile cu transcrierea
In cazul cumpararii unui vehicul deja inmatriculat in Romania si pentru care s-a platit taxa auto, la vanzare, respectiv cumparare se face transfer de....


Citeste mai mult: wall-street.ro

Reacţii:

0 comentarii:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews