ATENTIE!!! la cumpararea unei masini din Germania verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Monday, November 04, 2013

ATENŢIE CRESC AMENZILE DE CIRCULAŢIE. CEA MAI MICĂ - 180 DE LEI; CEA MAI MARE - 9.000 DE LEI

Autorităţile centrale au anunţat că salariul minim brut va fi majorat anul viitor în două etape, respectiv de la 800 lei, cât este în prezent, la 850 lei începând cu 1 ianuarie şi la 900 lei de la 1 iulie. Odată cu creşterea salariului minim pe economie se măresc şi amenzile de circulaţie. Potrivit Codului Rutier, amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amenda aplicate. Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

Cuantumul amenzilor din iulie 2014

Clasa I de sancţiuni - 2 sau 3 puncte-amendă: între 180 şi 270 de lei

Nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a direcţiei de mers, nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice, nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul şi a pasagerilor acestuia de a purta, în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranţă omologate, nerespectarea obligaţiei de către conducătorul de motocicletă sau moped de a purta, în timpul deplasării pe drumurile publice, casca de protecţie omologată, nerespectarea obligaţiei de a aplica semnul distinctiv pe autovehicule conduse de persoane care au mai puţin de un an vechime de la dobândirea permisului de conducere, nerespectarea semnificaţiei culorii galbene a semaforului şi conducerea unui vehicul pe ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare sunt aplicate folii sau alte dispozitive care nu permit citirea numărului de înmatriculare ori plăcuţele nu corespund standardelor în vigoare etc.

Clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amendă: între 360 şi 450 de lei

Nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră de către conducătorii de vehicule, nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor de obligare, lipsa dotărilor specifice la autovehiculele destinate învăţării conducerii auto, conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisă, conducerea unui autovehicul care, în mers sau staţionare, polueazăCiteste versiunea originala pe:  ziuaconstanta.ro

Reacţii:

0 comentarii:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews