ATENTIE!!! la cumpararea unei masini din Germania verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Friday, November 01, 2013

Ce să alegem între Euro 5 și Euro 6

Strategia producătorilor de a veni cu modele noi de camioane ar putea face mai ușor de înghițit pastila amară pe care o aduce după sine noua legislație Euro 6. Constructorii susțin că prețul pentru un camion din generația nouă, dotat cu motor Euro 6, este justficabil dacă ne gândim la costurile pentru cercetarea și dezvoltarea noilor tehnologii care reduc poluarea cu 90%.


Însoțite de îmbunătățiri în materie de design și funcționalitate, noile modele vor contribui cu siguranță la vânzările din perioada următoare. La prestigiul de a opera cu cele mai noi tehnologii din domeniu se mai adaugă și valoarea de revânzare pe care camioanele cu motoare Euro 6 o vor avea peste câțiva ani. Însă cele mai mari avantaje pe care le poate aduce tehnologia Euro 6 pentru o companie de transport sunt banii economisiți de pe urma plăților taxelor de drum din Europa.

Raportul din 2008 al Departamentului de Transport din cadrul Comisiei Europene a precizat că îmbunătățirea motorului Euro 5 pentru standardele Euro 6 va duce la o creștere a consumului de 8%. Deși este clar că motoarele Euro 6 sunt mai puțin eficiente, producătorii au încercat să limiteze consumul și au și reușit, în mare parte. Acest lucru a fost posibil folosind metode inovative, precum sistemul de injectie common rail cu geometrie variabilă, radiatorul care este cu 50% mai mare, ceea ce determină un aport mai scăzut cu 30% a sistemului de răcire, un sistem cruise control mai eficient care accelerează mai lin și o transmisie mai inteligentă. Toate aceste modificări aduc noile generații de motoare la un nivel asemănător cu primele variante de Euro 5, în materie de consum de combustibil. Folosind însă proiectareaingenioasă de pe Euro 6, constructorii au reușit să diminueze consumul și mai mult pe motoarele Euro 5 sau cele EEV.


Citeste articolul integral pe: transporter.ro

Reacţii:

0 comentarii:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews