ATENTIE!!! la cumpararea unei masini din Germania verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Sunday, November 10, 2013

Lovitură pentru cei care vor să-şi cumpere maşini cu motoare mari

Noua taxă pe motoarele mai mari de 3.000 cmc va scumpi maşinile, ceea ce mai mult va descuraja achiziţia acestora decât va aduce bani la buget

În încercarea de a taxa tot ce prinde, Guvernul a introdus peste noapte în Codul fiscal, modificat în luna august pentru a treia oară în acest an, accize pe mai multe produse pe care le-a încadrat în categoria celor de lux, printre care şi maşinile noi sau rulate cu motoare mai mari de 3.000 cmc, importate din Uniunea Europeană. Astfel, potrivit noului cadru legislativ, de la 1 septembrie, la achiziţionarea unui autoturism de către o persoană fizică, se va percepe o acciză de 1 euro pe fiecare cmc al motorului, dacă acesta are o capacitate mai mare sau egală cu 3.000 cmc.

Această taxă anunţată peste noapte vine să lovească suplimentar într-o piaţă auto care traversează cea mai neagră perioadă din istoria sa recentă, cu scăderi greu de imaginat. După ce că statul a ales să introducă o astfel de taxă fără acordarea unui termen de cel puţin 6 luni pentru dealerii auto şi ceilalţi actori implicaţi, se pare că măsura a fost aplicată fără solicitarea unei derogări sau aprobări de la Comisia Europeană, după cum au lăsat să se înţeleagă reprezentanţii Finanţelor chestionaţi de Capital.

„În condiţiile în care la aderarea României la Uniunea Europeană din 2007 accizele la importurile de autovehicule, indiferent de capacitate, au fost eliminate, care este cadrul armonizat legislativ european prin care România a revenit asupra aplicării accizei la maşinile cu motoare mari?“, spune Adriana Ahciarliu, secretar general al ALB (Asociaţia Societăţile Financiare din România).


Citeste versiunea originala pe: capital.ro

Reacţii:

0 comentarii:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews