ATENTIE!!! la cumpararea unei masini din Germania verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Friday, November 01, 2013

Mobile.de: cum cumperi masini second hand din Germania

Foarte multi romani au aflat deja de mirajul unui site in care preturile la masini rulate in Germania tin de domeniul incredibilului. Unii considera din pacate ca tot ce zboara se mananca, iar altii cad in extrema cealalta, de a nu avea incredere din principiu in astfel de site-uri.

Nu este chiar asa. Se pot aduce, intr-adevar, masini foarte bune si la un pret decent din Germania. Numai ca e bine sa stiti cateva lucruri inainte de a rezerva masini pe site-uri de genul www.mobile.de  sau www.autoscout.de:

1. Dupa ce selectati interfata in limba engleza si gasiti masinile care va intereseaza, incercati sa nu luati in considerare ofertele cele mai ieftine. Un pret ireal de bun este... ireal. Alegeti mai degraba masinile cu pretul cel mai ridicat dintre rezultate cautarii si apoi coboriti treptat pana cand gasiti preturile rezonabile dar si credibile. Nici in Germania nu umbla cainii cu covrigi in coada.

Ce inseamna pret rezonabil si cum il puteti calcula, puteti afla citind articolul nostru precedent pe aceasta tema: CUMPARAREA UNEI MASINI SECOND HAND, TRUCURI SI CAPCANE.

2. Nu trimiteti sub nicio forma bani avans, decat daca doriti sa ramaneti fara ei. Simplu: pana nu vedeti masina nu platiti nimic, nici macar avans. Si asta inseamna sa o vedeti la fata locului, adica in Germania, nu in poze. Scrie clar chiar si pe mobile.de: nu trimiteti bani pana nu vedeti cu ochii vostri masina!

3. Trimiteti e-mailuri cu intrebari precise cu privire la masina. Nu credeti in povesti nemuritoare gen proprietar o batranica si masina tinuta in garaj, sau masina adusa din Anglia si cu rulaj de 80.000 de km dupa 10 ani.

4. Dati click si pe celelalte oferte ale autohaus-ului respectiv, pentru a compara preturile. Evitati cu hotarire autohausurile tinute de indivizi cu nume turcesti, arabesti sau sarbesti. Alegeti mai degraba autohaus-uri care au o oferta suficient de mare ca sa aveti de unde alege. Tineti insa minte ca preturile in autohaus-uri sunt mai mari decat cele de la particulari.

5. Faceti rezervari la mai multe autohausuri din aceeasi zona, altfel riscati sa aveti surpriza de a nu gasi masina rezervata si de a pierde timp si bani degeaba. Preferabil sa va placa 2-3 masini de la acelasi handler.

6. Asigurati-va ca modelul si motorul masinii respective sunt Euro 4, indiferent ce scriu proprietarii pe site. Altfel riscati o taxa usturatoare la inmatricularea in Romania.

7. Ajunsi la fata locului (daca nu va descurcati, luati un GPS), aplicati sfaturile din articolul nostru precedent. Pe scurt: preferabil sa aveti o cunostinta care se pricepe la masini si care locuieste in Germania sau sa mergeti insotit de cineva care a mai facut acest lucru; verificare in service a masinii, verificarea cartii de service a masinii si verificarea atenta a normei de poluare. Pentru detalii suplimentare, urmati linkul de mai sus.

Puteti folosi si un calculator de taxa auto pus de noi la dispozitie pentru a afla cat aveti de platit pentru taxa de prima inmatriculare.

S-ar putea sa va intoarceti acasa cu o masina in stare foarte buna, cu un rulaj decent si mai ales cu un pret care sa merite toate eforturile!

Succes!

ps. daca aveti experiente, ni le puteti impartasi... :)


sursa: drive-test.ro

Reacţii:

0 comentarii:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews