ATENTIE!!! la cumpararea unei masini din Germania verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Saturday, March 01, 2014

Duelul SUV-urior: Dacia Duster vs Suzuki SX4 S-Cross
Dimensiuni aproape identice, motoare diesel de cilindree mica si tractiuni integrale nepermanente: Dacia Duster 1.5 dCi si Suzuki SX4 S-Cross 1.6 DDiS sunt puse fata in fata.
Piata SUV-urilor de dimensiuni compacte este din ce in ce mai competitiva, astfel incat toti constructorii au ridicat stacheta destul de mult in acest segment. Aflat imediat dupa o operatiune de facelift, care a adus mici modificari de design, dar si o antifonare mult mai buna in ceea ce priveste zgomotul interior, Duster ramane SUV-ul cu cel mai bun pret din segment. Suzuki SX4 S-Cross mai pastreaza doar o parte din numele vechii generatii, pentru ca dimensiunile sale au crescut, iar pozitionarea in segment e diferita. Ambele modele sunt echipate cu tractiune integrala si cu motoare diesel de cilindree mica: 1.5 dCi cu 110 CP pentru Duster, respectiv 1.6 DDiS cu 120 CP pentru S-Cross. Desi cele doua SUV-uri de dimensiuni compacte par aproape identice din punct de vedere al conceptului pe care il promoveaza, diferentele sunt sensibile cand analiza e detaliata.
Ce ofera
Capitolul dimensiuni ale caroseriei arata o diferenta de doar 1,5 cm in plus pentru Duster in ceea ce priveste lungimea, insa S-Cross reuseste sa ofere mai mult spatiu la nivelul genunchilor pentru pasagerii spate. Totusi, ambele modele au fost punctate cu aceleasi note, pentru ca Duster e sensibil mai lat, ceea ce permite acomodarea a trei pasageri mult mai usor si ofera si mai mult spatiu la nivelul capului, unde S-Cross poate pune probleme pasagerilor mai inalti de 1,85 metri.

Citeste versiunea originala pe: auto-bild.ro

Reacţii:

0 comentarii:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews